Aktuellt

Farstavänstern starkt framåt 2023 – fler medlemmar än någonsin!

Kraften av att vara många tillsammans, som riktar sig åt samma håll mot ett gemensamt mål, skapar alltid förändring. År 2023 är Farstavänstern fler än någonsin och vi har tagit klubban i lokala nämnden. Det är tack vare dig som engagerat dig och/eller lagt din röst på Vänsterpartiet i kommunvalet.

Det är i dessa tider lätt att bli nedslagen av samtiden. Vi har skjutningar i vårt grannskap och rasister på riksnivå. Lägg på klimatförändringar och inflation – sannerligen har världsläget sett bättre ut.

Men alternativet till att dra täcket över huvudet är att fortsätta stå för det man tror på. Stå för allas lika värde, oavsett etnicitet, funktionshinder eller sexualitet. Oavsett hur mycket eller lite pengar man har på kontot. I Farsta ska vi fortsätta vara goda grannar. I Farsta hjälps vi åt.

I skrivandets stund har Farstavänstern 583 medlemmar! Vi går starkt framåt och ökar för varje år som går. Detsamma gäller vårt lokala valresultat. I höstens val lade 20,8 % av alla som röstade i stadsdelen Farsta, bestående av Farsta strand, Farsta, Sköndal, Larsboda, Fagersjö, Hökarängen, Gubbängen, Tallkrogen och Svedmyra sin röst på Vänsterpartiet i kommunvalet. År 2014 hade vi 10,9 %, år 2018 16,6 % – vi går hela tiden framåt.

När borgarna gått ihop med rasisterna på riksplanet vill vi visa en annan väg – ett annat styre. I Stockholms stad, där Farsta stadsdel ingår, styr efter valet Vänsterpartiet tillsammans med Socialdemokraterna och Miljöpartiet. Vi är stolta över att lyfta frågor som handlar om miljö, förebyggande arbete och barn och ungas fritid.

Vi vill därför både tacka dig som lade din röst på oss i valet och välkomna dig som tagit steget till att bli medlem i vår lokalförening. Detta år 2023 kan vi påverka gemensamt, både i och utanför partipolitiken. Tillsammans med miljörörelsen, organiserade hyresgäster, småbarnsfamiljer, pensionär, ja alla vi som bor i Farsta så bidrar vi gemensamt till att Farsta både kan bli en trevligare och tryggare plats. Misströsta ej – vi fortsätter organisera oss.

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk