Aktuellt

Rädda Öppna Förskolan i Hökarängen !

 

Häromdagen kunde vi läsa i Mitti att Hökarängens öppna förskola riskerar att stängas. Anledningen är ett försök att ge Odlarängens öppna förskola i Tallkrogen utökade öppettider och då räcker inte den blågröna majoritetens pengar till för att också hålla öppet i Hökarängen. Det är en dumsnålhet utan dess like.

Grunden till de utökade öppettiderna i Tallkrogen var ett medborgarförslag om att ha öppet alla vardagar i Odlarängen istället för bara två som idag. Något många föräldrar skulle uppskatta. Men att det skulle ske på bekostnad av öppna förskolan i Hökarängen var nog långt ifrån förslagsskrivarens ambition.

Det är så många föräldralediga som vittnar om att öppna förskolan är en plats för gemenskap. Och närheten är viktig. En stor del av verksamheten går ut på att du ska få träffa andra i samma område som du bor och som är i samma situation som du. I hela stadsdelen har öppettiderna minskat på grund av neddragningen på barn och unga.

Stadsdelarnas verksamhet i form av parklekar, fritidsgårdar och öppna förskolor är oerhört viktiga för att skapa trivsel, trygghet och sammanhållning. De bidrar även till integration och de kan fånga upp föräldrar och barn i behov av extra stöd. Kommunen borde satsa mer pengar på just den här typen av verksamhet. Men ända sedan den blågröna majoriteten tog makten i Stockholm så har resurserna till barn och unga bara minskat. Plånboken är så snålt tilltagen att man inte tycker sig ha råd med en handfull personaltimmar i veckan. Det duger inte.

Vi vill satsa mer pengar för att kunna utöka öppettiderna i öppna förskolan och rusta slitna parklekar och lekplatser. Men för att det ska vara möjligt behöver vi en annan politisk majoritet i Stockholms stadshus.

Marre Mayr (V), vice ordförande i Farsta stadsdelsnämnd
Clara Lindblom (V), oppositionsborgarråd Stockholms stad
Alexandra Mattsson (V), vice ordförande i socialnämnden

 

 

Dela den här sidan:

Kopiera länk