Farsta stadsdelsnämnd

Politiskt uppdrag: Nominera till ersättare i Farsta stadsdelsnämnd

Ny medlem eller gedigen erfarenhet av lokalföreningen? Brinner du för ett samhälle där alla har en bostad, inget trams om ombildningar eller att lägga ner våra parklekar? Vill du fortsatt se Farsta vara en plats för alla och gemensamt göra den bättre? Då kan detta vara något för dig. Nu söker vi en ersättare till Farsta stadsdelsnämnd då vår trotjänare på denna post vill göra annat efter många år inom politiken.

Nämnden beslutar bland annat om förskola, äldreomsorg, stöd och service till personer med funktionsnedsättning, stadsmiljöarbete, socialpsykiatri, individ- och familjeomsorg, konsumentvägledning och fritids- och kulturverksamhet.

Farsta är en av fem stadsdelar i Stockholm där V har vice ordförandeposten. Efter valet 2018 styr M, Kd, C, L och Mp i Stockholms stad och därmed Farsta. Vår roll som opposition är att visa att vi vill ha en stärkt offentlig sektor där man satsar på förskola, fritid och äldreomsorg istället för ständiga nedskärningar. Där man främjar kultur och hellre ser att stadsdelen sköter parkskötsel och snöröjning än flera olika utförare. 

Farsta Stadsdelsnämnd

I Farsta stadsdelsnämnd består V-gruppen av fyra personer, en vice ordförande, en ledamot och två ersättarplatser. Ersättare förväntas vanligtvis närvara och vara lika aktiva som ordinarie ledamöter. I Farsta stadsdelsnämnd har V och S ett långvarigt samarbete och lägger både gemensamma och egna förslag i nämnden. 

I uppdraget som ersättare förutsetts man delta på sammanträdena en gång per månad, lägga tid på inläsning, vara aktiv med att svara och skriva, delta på planeringsmöten inför nämnd samt träffar för Vänsterpartiet i Stadshuset. Dessutom tillkommer studiebesök och eventuellt andra typer av möten. Det är dock ett fritidsuppdrag. De flesta arbetar heltid och gör detta efter arbetstid. Sammanträden och majoriteten av träffarna är förlagda kvällstid.

V Farsta Valberedning

Den lokala valberedningen för V Farsta välkomnar både egen nominering och nomineringar av andra. Tipsa gärna medlemmar du tror skulle vara en kraft i vårt arbete framåt och som vill vara en del av valrörelsen 2022.

Krav är att personen är medlem i V och bosatt i stadsdelen Farsta som omfattar Farsta Strand, Farsta, Sköndal, Larsboda, Fagersjö, Gubbängen, Tallkrogen, Hökarängen och del av Svedmyra.

  • Vill du nominera en person du tror passar – maila då namn, kontaktuppgift och en kort motivering varför denna person skulle vara en bra representant för Farsta. Personen får gärna vara tillfrågad men det är inget krav.
  • Vill du nominera dig själv – skriv då namn, kontaktuppgifter och berätta varför du skulle passa till detta uppdrag och om det finns något särskilt område inom nämnden som du engageras av.

Nomineringar ska vara V Farstas valberedning tillhanda senast söndag 26 juli. Därefter bereder valberedningen vem som föreslås. V Farsta föreningen kommer därefter besluta på ett medlemsmöte i början på augusti vem hela föreningen ställer sig bakom att nominera. Den nomineringen skickas därefter in till Vänsterpartiet Stockholms stad där processen fortsätter i sedvanlig ordning. Det är alltså i stadshuset det ordentliga beslutet tas men en nominering från lokala partiföreningen väger tungt i sammanhanget.

Läs gärna mer på Vänsterpartiet Stockholms stads hemsida om detta uppdrag: https://stockholmsstad.vansterpartiet.se/2020/06/22/vansterpartiet-soker-ersattare-till-namnduppdrag-2/

Är du intresserad av något av de andra uppdragen som står på hemsidan ovanstående eller vet du någon i vår lokala partiförening som skulle passa. Nominera gärna den kandidaten eller dig själv till det uppdraget så tas även de nomineringarna upp på medlemsmötet i augusti.

SAMTLIGA nomineringar mailas till valberedningens sammankallande Marre Mayr [email protected] senast den 26 juli. 

Vid frågor går det även bra att ringa 0702-383414.

Välkommen med din nominering!

//Valberedningen V Farsta

Dela den här sidan:

Kopiera länk