aktivism

Nej till stängda parklekar och fritidsgårdar i Farsta

Det har framkommit att man planerar att lägga ned och kraftigt begränsa öppettiderna för flera parklekar och ungdomsgårdar i vår stadsdel Farsta.
Detta föreslås då man saknar pengar till barn, kultur och fritid, vilket är ett resultat av de styrande grönblåas budget. Dock är varken nästkommande budget eller detta beslut klubbat än och vi vill att man tänker ett varv till och skjuter till de pengar som behövs för att fortsätta bedriva dessa verksamheter.

Varför är det här viktigt?

Det är oerhört viktigt att erbjuda våra unga en meningsfull fritid och ovärderlig för det förebyggande arbetet. Vår unga måste ha platser att gå till där det finns engagerad personal. Utan dessa verksamheter finns risk att man istället skapar otrygghet för våra ungdomar. Vi vill att Farsta ska fortsätta vara en bra plats att växa upp i och för att vara det är det viktigt att bevara våra fungerande verksamheter.
Nej till att stänga våra parklekar och fritidsgårdar i Farsta.

Vad kan du göra?

Genom att skriva på Vänsterpartiet Farstas namninsamling visar vi majoriteten i stadsdelsnämnden att vi är många som är emot beslutet. Listorna kommer att överlämnas till nämndens ordförande Lars Jilmstad (M) under sammanträdet den 19 December 18.00, Storforsplan 36. Du är välkommen att närvara för att framföra din åsikt.

Lokal press

Frågan har uppmärksammat ett flertal gånger i lokal press. Här kan du läsa mer:

Dela den här sidan:

Kopiera länk