aktivism

PRESSMEDDELANDE FRÅN V FARSTA: Massivt intresse för flygbladsutdelning mot ombildningar i Hökarängen

Bara för några dagar sedan gick det nya blågröna styret, Moderaterna, Kristdemokraterna, Centerpartiet, Liberalerna och Miljöpartiet, i Stockholms stad ut med att Hökarängen kommer vara ett av områdena där hyresrätter ska komma att ombildas till bostadsrätter. Under gårdagen kunde vi i lokalmedia läsa om att det rör sig om hela 3 410 bostäder bara i Hökarängen.

På grund av detta så valde V Farsta att utlysa en flygbladsutdelning utanför Matdax i Hökarängen lördagen den 23 februari. Eventet lades ut på Facebook och nu efter bara några dagar har 309 klickat i att de är intresserade av att komma.

–     Det är större intresse än vad vi någonsin haft. Helt sensationellt för att vara en flygbladsutdelning, så nu har vi fått ett tillstånd för allmän sammankomst så det kommer bli tal och kulturinslag. Vi välkomnar alla dit som sympatiserar i denna fråga, säger Joakim Olsson, ordförande i V Farsta

Lokalföreningen Vänsterpartiet Farsta, som geografiskt omfattar Tallkrogen, del av Svedmyra, Sköndal, Gubbängen, Hökarängen, Fagersjö, Farsta och Farsta Strand, har sedan det nya styret i Stadshuset öppnat upp för ombildningar drivit frågan om att istället bevara hyresrätterna i Farstaområdet.

–     Sedan oktober så har vi ett samarbete med de lokala hyresgästföreningarna i Farstaområdet. Vi driver samma fråga helt enkelt. Bostad är en rättighet och alla ska ha möjlighet och råd att bo kvar i Farsta anser vi, säger Marre Mayr, avgående ordförande i V Farsta samt Vice ordförande (V) i Farsta stadsdelsnämnd.

Eventet anordnas av lokalföreningen Vänsterpartiet Farsta och de poängterar att det är öppet för alla som sympatiserar i frågan om att bevara hyresrätterna i Söderort. Det kommer att vara tal av lokalbor, kulturinslag, finnas flygblad och rikligt med kaffe.

Eventet: ”Stoppa ombildningarna i Hökis” https://www.facebook.com/events/560854617724624/

För ytterligare kontakt:

Joakim Olsson, ordförande V Farsta, 070-684 69 00

Marre Mayr, ordförande V Farsta och Vice ordförande i Farsta Stadsdelsnämnd 0702-383414

Skriv en kommentar