Uncategorized

Sommarläsning

Böcker om välfärdens framtid och EU-parlamentets historia.

[Läs mer…]

Sommartid och semestertid. Liksom mycket annat har även Vänsterpartiet Farsta lågsäsong under sommaren. Då passar det kanske bra med två boktips med anknytning till partiet: Jens Holm om EU-parlamentet och Josefin Brink med flera om privatiseringar.

Ett overkligt liv
Efter valet till EU-parlamentet som gick av stapeln i början av juni avgick Jens Holm som representant för Vänsterpartiet. Innan dess hann han dock skriva dagbok över sin tid i Bryssel, Strassbourg och på resande fot. Det är både upprörande och fascinerande läsning om en verklighet långt från resten av Europas medborgare. Läs mer och beställ på bokens webbsida här.

Sälj inte hela skiten
Josefin Brink sitter för Vänsterpartiet i riksdagen. Tillsammans med Jens Ergon, Peter Gustavsson och Kent Werne kom hon nyligen ut med boken Sälj hela skiten. En kärnfull och kortfattad debattbok om hur den svenska välfärdsstaten håller på att spricka. Bokens webbsida.

Trevlig sommar så länge så hörs vi framåt hösten om inte förr.

// Erik Hegelund

Skriv en kommentar