Uncategorized

Pressmeddelande: Hyresgästmöte i Gubbängen!

Media inbjuds att delta vid Hyresgäster i Farstas möte i Gubbängen, söndag 22/4 klockan 15.00. Se nedan för mer info!

HYRESGÄSTER I GUBBÄNGEN

 

Sedan 2002 har antalet personer i Stockholms Stads bostadskö ökat från ca 80 000 till över 190 000. Trots detta tycker majoriteten i stadshuset och riksdagen att det finns för många hyresrätter. Stadens hyreslägenheter ska säljas och politiken läggs allt mer om till förmån för ökad andel bostadsrätter – såväl utan som innanför tullarna.

 Hyresrätten är en suverän boendeform för såväl fattig som rik som möjliggör mer rättvisa. Dessutom bidrar hyresrätten till större frihet och flexibilitet på arbetsmarknaden.

 Med ökat inslag av marknadsmekanismer riskerar istället segregationen förvärras och Stockholms innerstad kommer reserveras än mer för de rikaste. Större klyftor och ökad segregation leder till ett tråkigare samhälle och därtill högvis med andra problem.

 

Efter lyckade möten i Farsta Strand, centrala Farsta och Hökarängen har nu turen kommit till Gubbängen. Söndag 22 april kl 15 – 17 arrangerar Hyresgäster i Farsta öppet möte i Hyresgästföreningens lokal på Dörrvägen 40 för att informera om vad du som hyresgäst kan göra för att rädda hyresrätten.

 

 

Arrangörerna finns på plats ca 30 min innan mötet börjar.

 

För mer information kontakta:

 

Susanna Brolin (v)                                                   Raymond Sköld (HGF)

Tel: 076-122 44 37                                                070-649 61 84

[email protected]               [email protected]

 

http://www.hyresgasterifarsta.se/

 

Skriv en kommentar