Uncategorized

Pressmeddelande

Med anledning av det borgerliga förslaget på en policy för utförsäljningar och konkurrensutsättning av offentlig verksamhet gör (v) i Farsta följande uttalande:

PRESSMEDDELANDE FRÅN VÄNSTERPARTIET I FARSTA

 

STOCKHOLM ÄR INTE TILL SALU!

 

Måndagen den 5 mars 2007 klockan 17.30 kommer Vänsterpartiet Farsta stå utanför Stockholms stadshus. Vi kommer att manifestera mot utförsäljningen av Stockholms stad och i synnerhet den policy för upphandling och konkurrensutsättning som nu håller på att tas fram av den borgerliga majoriteten. Detta beslut har stor betydelse för alla stockholmare vilket Vänsterpartiet Farsta anser att allmänheten har rätt att veta.

– Visst kan det här låta som en liten fråga men faktum är att detta är startskottet för en stenhård utförsäljning av en rad kommunala verksamheter som skolor, förskolor, bostäder, centrumlokaler, omsorg av äldre och funktionshindrade och så vidare. Förslaget innebär en dålig affär för den vanliga Stockholmaren medan näringslivet drar in de stora vinsterna, säger Fredrik Lundgren, ordförande för Vänsterpartiet Farsta

– Den här policyn är en skandal i sig! Dels vill alliansen ta bort i princip alla krav på att företagen ska följa viktiga sociala krav och miljöhänsyn, man vill inte ens ställa krav på kollektivavtal. Det är en ren krigsförklaring mot både fackföreningar och rättvis konkurrens.

Dessutom har borgaralliansen medvetet försökt fiffla igenom ärendet genom att inte ha någon ordentlig remissrunda samt att de har skickat ut handlingarna på tok för sent. Detta är ett slag mot demokratin, menar Susanna Brolin, kommunfullmäktigeledamot samt medlem i Vänsterpartiet Farsta.

 

Skriv en kommentar