Uncategorized

Valstugan i Farsta angripen av rasister

Natten till lördagen blev Vänsterpartiets valstuga i Farsta Centrum vandaliserad av rasister. Vänsterpartiets antirasistiska arbete fortsätter med oförminskad styrka parallellt med den övriga valrörelsen.

När Vänsterpartiet i Farsta skulle öppna sin valstuga som vanligt på lördagförmiddagen var fönsterrutan till stugdörren krossad och det hade varit inbrott i stugan. Tidningar och ballonger (!) låg omkringslängda och det hade brunnit i hörnet närmast dörren. Som signatur hade vandalerna placerat en rasistisk tdining ovanpå röran de lämnade efter sig.

Men Vänsterpartiet låter sig inte skrämmas av denna ovälkomna hälsning från rasisterna. Tvärtom – enligt Vänsterpartiets 24-timmarsregel att vara på plats och bemöta rasistisk propaganda inom ett dygn efter att rasisterna har varit framme, så delade vi ut ett av våra antirasistiska flygblad utanför tunnelbanan i Farsta på lördagen och kommer upprepa det idag söndag.

Hatbrottet är anmält och polisen var snabbt på plats vid stugan. Vi vill härmed passa på att tacka de två poliser, en manlig och en kvinnlig, som kom för deras trevliga och korrekta bemötande. Vänsterpartiet vill för övrigt se fler kvinnliga poliser och poliser med invandrarbakgrund.

Några andra antirasistiska frågor som Vänsterpartiet driver är att:

 • Mångfaldsplaner ska följas vid rekrytering, och lagen mot etnisk diskriminering skärpas i tillämpningen.
 • Offentliga arbetsgivare ska ta sitt ansvar för att bryta rasistiska
  och sexistiska strukturer, exempelvis genom att bojkotta företag som diskriminerar.
 • Offer för trafficking eller förföljelse på grund av kön eller sexuell
  läggning
  och söker asyl i Sverige ska kunna få status som flykting.
 • Generös tolkning av asylrätten.
 • Nej till EU:s allt hårdare flyktingpolitik

Sammanställningen av punkterna är gjord av den atirasistiska tidskriften Mana.

Skriv en kommentar