Aktuellt

Välkommen till Vänsterpartiet Farsta

Denna text publicerades i tidningen ”Vänstern i Farsta”, vilken delades ut i många brevlådor i Farsta inför 1 maj.

I din hand håller du nu Vänsterpartiet Farstas lokala tidning. I dessa pandemitider då vi inte längre kan stå på gator och torg i samma omfattning så tar vi ett nytt grepp – en lokal V-tidning. Den första här i Farsta men inte den sista.

I detta unika 1 maj-nummer hittar du flera evenemang du är varmt välkommen till. Läs gärna om engagemanget för att behålla våra parklekar och fritidsgårdar i området. Och det starka stödet för att bevara hyresrätterna i Hökarängen i kampen mot ombildningar. Missa inte heller krönikan om vår lokala miljökamp. I Farsta stadsdel finns en sann kraft, ett starkt engagemang hos invånarna och med jämna mellanrum gör den rösten sig hörd. Jag är jätteglad att bo i en så fin och solidarisk plats som Farsta, med natur runt knuten (den ska vi bevara), ett levande torg och centrum och många hyresrätter. Farsta är en plats för alla – oavsett tjockleken på plånboken. Här ska du ha råd att bo – inga marknadshyror tack – här ska du fortsatt ha nära till natur – kulturen ska frodas och Farsta ska vara den bästa platsen att växa upp på.

Farsta är en plats för alla – oavsett tjockleken på plånboken. Här ska du ha råd att bo – inga marknadshyror tack – här ska du fortsatt ha nära till natur – kulturen ska frodas och Farsta ska vara den bästa platsen att växa upp på.

Enligt uppgift så är Farsta en av de stadsdelar i Stockholms stad dit flest barnfamiljer flyttar. Jag känner igen mig själv i den bilden och jag är uppenbarligen inte ensam. Om vi i Vänsterpartiet vinner nästa val och får bestämma så ska barn och ungas liv värderas högre. För barn och ungas framtid är allas framtid – oavsett om vi pratar miljö, idrott eller fritidsgårdar.

Parklekar och fritidsgårdar ska få tillbaka sin personal, resurser och vara öppna mycket mer än idag. Mer kultur ska erbjudas istället för att dras in. Fritidsbibliotek ska finnas för att låna skateboards, skidor och flytvästar. Grönytor finnas kvar för idrott och rörelse.

Det är fullt möjligt – det gäller att vi ändrar politiskt riktning och byter från blågrönt till rött i Stockholms stad, och därmed i Farsta. Tillsammans förverkligar vi detta. Du behövs.

Jag hoppas du ska uppskatta tidningen du nu har framför dig och du alltid välkommen att bli en del av oss – Välkommen till Vänsterpartiet Farsta.

Marre Mayr, (V) vice ordförande Farsta stadsdelsnämnd

 

Vill du bli medlem?

Klicka här för att komma till medlemsansökan!

Dela den här sidan:

Kopiera länk