Aktuellt

Möte om säkerhetspolitik på moment: teater

OBS – för att sprida info om detta evenemang kommer vi dela flygblad i Hökarängen på onsdag den 11 januari kl. 17-18. Vi ses vid Hökarängens T-bana, södra utgången (utgång Pepparvägen).

Du kan strunta i Sveriges säkerhetspolitik men Sveriges säkerhetspolitik struntar inte i dig

Inför valet 2018 vill alla borgerliga partier att Sverige avslutar 200 års alliansfrihet genom att ansluta sig till Nato. Vänsterpartiet spjärnar emot. Socialdemokraterna säger att de är emot men tar i tysthet det ena steget efter det andra mot ett allt närmare sammarbete.

Vi kan strunta i utvecklingen men i så fall riskerar vi att vakna upp en morgon och mötas av nyheten att Sverige helt sonika blivit Natomedlem utan att någon förstår hur eller när.

För de som vill veta mer om utvecklingen ordnar vi möte i januari med två insatta personer: Sven Hirdman och Stig Henriksson.

Sven Hirdman kommer att föreläsa om utvecklingen av svensk säkerhetspolitik. Han har en bana som statsekreterare i försvarsdepartementet, krigsmatrialinspektör, svensk moskvaambassadör och ledamot av Kungliga Krigsvetenskaps akademin.

Hans invändningar mot den nuvarande inriktingen av svensk säkerhetspolitik har lett till rätt ohöljda insinuationer från borgerliga skribenter om att Sven Hirdman skulle vara rysk spion.

Stig Henriksson är Vänsterpartiets ledamot i försvarsutskottet sedan 2014 efter att ha varit kommunstyrelseordförande i Fagersta. Han kommer att berätta om Vänsterpartiets politik i frågan och om sina egna insatser.

Tid: 19 januari 2017
Början: kl 19:00
Plats: teater moment, Gubbängstorget 117, Gubbängen

Arrangörer: Ett samarbete mellan Vänsterpartiföreningarna i Enskede, Årsta, Farsta och Hammarby – Skarpnäck

 

Skriv en kommentar